Larry Page, cofondatorul Google, a construit cu succes o mașină zburătoare

de: Andrada Bonea
27 10. 2016

Larry Page, cofondator al gigantului Google, lucrează de ceva timp la transformarea în realitate a unui vis futurist al omenirii: mașina zburătoare.

Mai devreme anul acesta, cei de la Bloomberg au descoperit că Page a fondat compania Zee.Aero și construiește în secret mașini zburătoare, care pot decola și ateriza fără o pistă. Tot de la ei știm că testele se desfășoară în Hollister, iar recent, cei de la Monterey Herrald au publicat și o fotografie cu automobilul surprins pe pistă.

Arată mai mult ca un aeroplan mic decât ca o mașină, dar, până la urmă, faptul că zboară e suficient de interesant încât să facă aspectul să conteze mai puțin. Localnicii din Hollister au mai povestit și în trecut că au văzut două automobile Zee.Aero în curs de testare. Ambele au un corp îngust, carlinga bulboasă, iar motorul pare a fi pusher, cu două elice în spate. Vehiculul poate levita la o înălțime de 7,6 metri, potrivit martorilor.

La fel ca Elon Musk, Larry Page investește în mod constant fonduri personale pentru a transforma în realitate idei îndrăznețe, la care visam și noi în copilărie.. Cei doi își petrec deseori timpul împreună, căutând metode de a schimba fundamental transporturile.

„Sunt investiți foarte mulți bani în tot felul de startupuri legate de internet, ceea ce e grozav. Dar pentru anumite probleme reale cu care ne confruntăm, cred că ar fi necesare și alte tipuri de investiții”, spunea Page, acum ceva timp. Foștii angajați ai Zee.Aero descriu compania ca fiind un loc în care e plăcut să lucrezi, dar fără a ignora așteptările serioase ale lui Page.